111021

dagens "today"

gå upp 6. Duscha. Packa ihop dator och kamera till skolan. Dra till bussen. Äta frukost på bussen. Läxförhör i fonetik. Brandövning. Stå ute och frysa. Gå in. Ha rast. Ta kort. SI-handledning. Håltimma. Ta kort. Photoshopa. Matte. Funktioner. Skynda sig till bussen. Sitta bredvid Erika på väg hem. Hämta cykeln. Dra hem. Läsa bloggar. Övertala Pontus om att få ta kort på honom. Fotografera. Photoshopa. Säga hejdå till Pontus. Beställa bilder. Äta fett god mat. Photoshopa. Blogga. Skriva. Ska fortsätta Photoshopa.
Här kommer ett exempel på hur jag Photoshopar...


header

Måste verkligen göra en ny header! Jag får ta mig i kragen och fixa det snart, i morgon kanske? Har fått massa bra tips så jag ska fixa i ordning bloggen så att den kommer i tip top-form!
Vet dock inte riktigt hur headern ska se ut...lite jobbigt. Måste även skaffa en kategori...men jag gör ju ingenting intressant. Får börja fotografera mer och kanske skriva och spela musik eller något, helt enkelt utveckla min lilla estetiska gen som jag blivit utrustad med. Gaah, vet typ hur jag vill att bloggen ska se ut, har fått massvis med inspiration men får aldrig någonting gjort. I morgon slutar jag tidigt. Kanske borde ta med mig kameran någonstans och börja med att ta nya bilder...ska jag kanske ta en senare buss hem och gå och fotas i Varberg? Hmm, ah. Får se i morgon. Men jag kanske behöver någon med mig...
Nu ska jag inte längre prata om tråkiga saker, något jag har en förkärlek till att göra.

Tipsar om en sjukt bra blogg, här!

trött, igen

Idag hade jag kemiprov, gick faktiskt jättebra, tror jag. Hade även sjukt jobbig idrott och mina ben-och armmuskler är nytränade, gott ändå.

Igår var jag med Elin, hon shoppade, för jag hade inga pengar! TRÅKIGT! Men ajah, det var roligt att vara med henne. Sedanskulle hon bjuda på mat på ströget men vid den tid vi kom dit hade de "stängt köket". Skittråkigt! Så vi gick till Campino istället och delade på en pizza, sjukt gott! Sedan smsade Moa. Hon var hos frisören och blev snygg, så vi gick dit. Hon färgade håret mörkbrunt, det blev väldigt fint! Jag fick åka med Moa och Moas mamma hem, gulligt!
Tack för en skön dag med vänner som man dessvärre inte träffar så ofta nuförtiden...

NU TILL DAGENS HÄRLIGASTE HÄNDELSE!
Idag är det min och Pontus 10-månadersdag! WIIE. Det har gått jättefort! Ajah, älskar honom lika mycket nu som för 10 månader sedan. Snart firar vi 1 år. Älskar dig Pontus!♥

Nu ligger jag och kollar på Sex and the City, hihi, asaroligt! Måste sova snart annars kommer jag vara en levande döing i morgon! Sov gott!

mackiie

kemilektion

Nu har jag sista kemilektionen innan provet i morgon, känns sådär. Fast det är nog inte så stort eftersom att det bara e molbegreppet vi ska kunna typ...
Har förresten ny bloggdesign, ska fixa till den lite så att den blir lite mer personlig. Blir ett litet och snabbt inlägg nu. Måste koncentrera mig lite...kram

mackiie

måndag morgon

När jag vaknade i morse tänkte jag att jag kunde ta det ganska lugnt eftersom att jag hade förberett vad jag skulle ha på mig och sånt. Jag fixade håret och sminkade mig därför ganska långsamt. När jag var klar kollade jag på klockan. 7.28. Min buss går 7.40. Man kanske tänker att "aja, men det hinner du". Men nej, jag hade ju inte packat väskan, gjort frukost eller borstat tänderna. Great! Jag slängde ner datorn och några böcker i väskan. Efter det sprang jag ut i köket och slängde ihop en macka och hällde upp juice i en flaska. Jag borstade tänderna och gav mig av till bussen vid 7.35, eller nåt. När jg kom fram såg jag bussen komma runt hörnet och jag andades ut. Jag hann. Jag gick fram till bussen men när jag öppnade min väska låg inte min plånbok där. FUUUUUUUUUUUUCK. Jag frågade med hundvalpsblick om jag fick åka med endå. Busschauffören sa att det var okej. Dagen började, som pricken över i:et med ett litet läxförhör, något som jag hade glömt träna på. GOTTTTTTTTTT. Skulle dessutom förklara på franska varför jag inte gjort läxan. Det är sjukt svårt att bara börja snacka franska på en måndagmorgon!
Nu börjar jag inte förrän 11.20. KUL. Känner mig ganska pessimistisk idag, hmm..
Kramar ändå!

mackiie

måla med smink


söndag

För att berätta om min dag behöver jag säga lite mer om gårdagen. Igår när jag var hos Pontus fick de gäster, typ goda vänner. Jag fick reda på att jag hade haft kvinnan som ridlärare när jag var typ...5. Hon är skitrolig och jag satt och pratade med henne ett tag. Kvällen slutade med att jag somnade i Pontus säng. Jag vaknade, konstaterade att det var mörkt ute och att jag svettades. Jag hade alla mina kläder på. Jag kollade på klockan som då stod på 6.15. Pontus vaknade med. Det som slog oss båda var att vi fortfarande hörde gästernas röster där uppe. På grundvåningen. Vi kollade på varandra och jag frågade om de fortfarande var kvar. Sedan somnade vi om. När jag vaknade nästa gång var jag sjukt kissenödig...det som stoppade mig från att gå på toa då var att Pontus hade gått och duschat. JOBBIGT!
Jag åkte hem vid tre kanske. Jag har duschat och kletat in värmeskyddande serum i håret inför morgondagens styling. Efter det sprayade jag i saltvattenspray och hoppas på att det imorgon kommer se lite havstvättat ut. Det luktar jättegott nu med, håret alltså!

Jag slutar dagen med en skål vaniljyoghurt som jag har lagt skivad banan och jordgubbar på. Till detta, ett glas apelsinjuice. Mums!


it's meeeee



(Klicka för att förstora)

lördag

Idag har jag varit i stan. Mitt första ärende var hos tandläkaren, gick finfint och min tunga har pillat på bananlacken hela dagen! Sedan skulle min mamma till systembolaget för att de skulle ha gäster ikväll, jag fick snällt stå och vänta utanför. Sedan lämnade vi nytvättade kläder till min syster http://screamaimandfire.blogg.se som antagligen inte hunnit tvätta själv eller nåt :)
Jag kom på att jag inte ätit någon frukost för när jag vaknade hemma hos Pontus åkte jag hem direkt frö att vi skulle till stan. När jag och mamma kom hem fixade hon varsin krabba till oss. Låter disgusting men det var förbannat gott! Lite senare hade hon fixat potatismos och korv till mig. I stan köpte jag en ny vinterjacka från Etirel. Den är röd och har en iller i nacken, på luvan. Till den köpte jag en stickad mössa i naturvit från 8848.
Nu lite senare på kvällen åkte jag till Pontus, igen...oops. När jag kom innaför dörren hade se lagat potatisgratäng med kyckling, så det har jag också ätit, nu är jag sjukt mätt iallafall!
Bild på min nya vinterutstyrsel kommer nog lite senare.

mackiie

fredag

Idag flyttade vi upp vår mattelektion eftersom vi inte hade någon kemi. Istället för att då ha två timmars håltimma slutade vi 12.50 istället för 14.25. Tog hem kemiböckerna för att vi ska ha prov på tisdag, det jag inte tänkte på var att vi har franskaläxa tills på måndag. Toppen.
Nu sitter jag iallafall hos Pontus och tittar på Idol och äter tacochips. Nu tror jag att jag ska ta på mig mina hörlurar och sjunka in i min alldeles egna lilla värld fylld av musik!

mackiie

tionde oktober

Idag har min dag i skolan vart typ seg, tråkig och jobbig. Mitt pennfack blev typ våldtaget och rånat så alla mina saker som låg i det är numera borta. Vi visade annonserna för klassen på svenska idag med. Har historieläxa tills imon som jag måste göra, tråkigt. Gick igenom massa saker inför matteprovet idag med. Efter jobbig dag var jag med Pontus, han var gullig och köpte en muffins till mig. När vi kom hem höll, min mamma på att städa min garderob för kläder till någon insamling. Hittade massa gamla kläder som jag inte använt på år. Blev typ en och en halv stor soppåse med endast mina kläder. Antar att jag får fylla på nu till hösten och vintern. Wiie!
Nu ska jag göra klart historieläcxan och sedan förhoppningsvis läsa lite.
KRAM!

mackiie

förlåt!

ett jättestort förlåt! Jag har intebloggat de senaste dagarna och jaf är oerhört ledsen för det. Jag lovar. Har suttit och satt på nya naglar och kom på att jag inte gjort inlägg förrän i, vad var det? onsdags?Jag har blivit besatt av en bok jag läser, vi ska läsa en bok på max sex veckor och skriva läslogg till den, jaghar läst den i ett par dagar nu och har redan läst över 100 sidor! Jag äger! På min andra bok går det dock inte lika bra, får väl läsa den snart!
Nu sittar jag i min säng och lyssnar på musik, gott! Har jobbat idag så jag har varit vaken sedan 6 i morse! Jag e jättetrött...
förlåt för att jag inte la upp nåt förrän nu...

mackiie

pluggg

Idag när jag kom hem visste jag att jag skulle plugga. Men när jag kollade i min kalender såg jag att det var mer än vad jag trodde. Gjorde en planerad lista för de närmsta dagarnas studier. Idag var det franska, matte och läsning i tre böcer varav en på engelska som stod på schemat. Great! Tog en bild på mitt lilla schema. Dock ser man inte så bra, särskilt inte på den första punkten, men det står fatta eld, skriv bokrecension. Vilket betyder att jag skulle läsa ut boken och skriva om den.

Det ser inte ut att vara mycket alls och faktum är att det endast tog mig två timmar att göra klart det, men jag är så sjukt trött, både fysiskt och mentalt så jag vill just nu bara ha cola och vaniljglass, en varm filt, en go soffa, mjukiskläder och som grädde på moset, passionsfrukt...

mackiie

god morgon!

God morgon allihopa! Sitter och äter fralla med ost och sallad och dricker apelsinjuice. Mums! Fick lite tid över så jag tänkte att jag kunde skriva ett inlägg. Dagens outfit-bilder kommer nog ut i eftermiddag tror jag. Nu gör jag mig redo för idrott första timmen. Allt är packat och jag har satt upp mitt hår i en bulle så att det inte är i vägen. Detta inlägget ska inte bli så långt som det igår, förlåt. Så jag tror att jag börjar avsluta det nu. Ganska onödigt inlägg, men men!
Kramiii

mackiie

tredje oktober

Hej hej! Idag började jag med att försova mig, men jag hann faktiskt till bussen ändå! 8.00 hade jag franska i en timma och tjugo minuter. (tror inte att ni bryr er så mycket men man måste ju göra allt för att fylla ut raderna, eller hur?) Efter franskan hade jag iallafall två timmars rast då jag satte mig och läste mitt i kaoset i korridoren med ljud från både datorerna och samtalsämnen. Är förresten riktigt stolt över mig själv. Inom loppet av tre dagar har jag läst mer än 100 sidor i min bok. Saken är den att vi på svenskan ska skriva läslogg där man skriver datum, kapitel och sida i boken man läst och skriver lite om vad som hänt. Har jag gjort det? Nääää. Men så har jag tänkt till. Jag läser andra boken i en trilogi. Kan någon då berätta anledningen till att skriva något som ingen kommer förstå ändå? Näääää. So, what's the point? Men och andra sidan har vi sex veckor på oss att läsa en bok och skriva logg till den. Eftersom att jag snart ska börja på den tredje och sista boken, som jag bara läser för nöjets skull, hur ska jag då hinna med en till bok, skriva om den och skriva en recension till alla böcker jag läst inom loppet av sex veckor när jag läser så sjukt långsamt?? Ja, jag planerar dåligt. Men jag är inte så intresserad av att läsa men eftersom att vi ska läsa minst sex böcker, varav tre på engelska på ett år så får jag nog ta mig själv i kragen, ge mig en spark i röven och sätta igång! Det var inte meningen att det skulle bli ett så långt inlägg, som dessutom typ bara handlade om skolan och böcker. Älskar att ni säkert gillar att läsa om något så ointressant som min skolgång, jag menar, ni har väl också mycket att tänka på med skolan, om ni inte redan slutat då. Ajah, nu ska jag förhoppningsvis samla ihop mitt lata sinne och läsa ut den där boken så att jag kan börja på en ny någon gång! Skulle även tagit dagens outfit-bilder idag men har inte haft tid. Hoppas ni inte har något emot mitt långa neverending inlägg, men jag menar, det är ju bättre än ingenting? Eller? Godnatt allihopa!

mackiie

kalasfin!

Hej, ledsen att jag inte hört av mig, jag har faktiskt inte haft tid. Skickat in massa typ skolarbete och sånt. Idag ska jag iallafall på kalas till min Pontus ♥ I födelsedagspresent av mig fick han en turkos tröja från Jack & Jones. Han älskar kläderna där så det blev ganska naturligt att jag köpte presenten där. Hos Pontus fick vi fett goda bullar och tårta med grädde, vaniljkräm, typ blåbär och jordgubbar! Nom Nom!
Nu ligger jag iallafall här, i min säng och tittar på Sex and the City-filmen. Trött som ett as känner jag lite ångest över att behöva läsa i min försenade bok innan jag somnar. Jag får nämligen en känsla av att jag kommer vara extremt trött när filmen är slut.
Ajah, hoppas inte att ni är allt för sura på mig, lovar att jag ska försöka lägga upp fler inlägg!

Nu ska ni iallafall få se vad jag hade på mig idag på kalaset. Be inspired!




Jag har på mig en svart kavaj från Gina Tricot, ett vanligt svart linne instoppat i ett par höga jeans, även de från Gina och slutligen, mina svarta högklackade wedge-skor. Som accesoar har jag mina geek-glasögen. Jag tycker att looken är clean och snygg. Den blir lite skrivbordsnisse med kavajen och glasögonen. Men jag gillar det.
Vet inte om ni ser så bra men detta var min sminkning. Olika nyanser av brun ögonskugga har jag använt till mina ögonlock. I ögonvrån har jag vit ögonskugga för att få ögonen att se större ut. Jag har en förlängande mascara som jag hat försökt att ta ganska mjukt på ögonfransarna.
Jag bär ett ljust rosa läppglans för att få lite mer utstrålning i ansiktet. Sist men inte minst, en rouge som knappt syns på bilden, men som iallafall ska få ögonen att "stråla" lite mer. Av rent nöje tog jag även på mig mina bruna linser. Tycker ni att de var fina? Kommentera gärna.
Jag har plattat mitt hår som med tiden fått lite svängar i topparna. Jag tycker att det är ganska gulligt och det ser inte så strikt ut. Hoppas att ni kan bli lite inspirerade av min kalasoutfit!

OBS! På de första två bilderna ser mitt hår väldigt röd-orange ut. Men på den tredje bilden är det mer i den verkliga nyansen.


RSS 2.0